Datum
Donderdag
22 november 2018
7:30 - 11:00 uur
Locatie
Huizen het Oosten Rubenslaan 1 Bilthoven
Vrije plaatsen
16
2018-11-22 07:30:00 2018-11-22 11:00:00 Europe/Amsterdam Onsbijtje – Ons Medicatie en Klinimetrie Rubenslaan 1 Bilthoven Nedap healthcare@nedap.com Inschrijven

Details

Ook in het najaar van 2018 organiseert Nedap weer Onsbijtjes: Informatieve themasessies tijdens een lekker ontbijt op locatie. De thema's van deze gezellige en informatieve bijeenkomsten worden hieronder toegelicht. Gelet op de onderwerpen nodigen we met name verpleegkundigen en paramedici uit om deze sessie bij te wonen.

 

Ons Medicatie

Wie met medicatie werkt, kent de risico’s. Een verkeerde dosering, niet op tijd stoppen of medicatie toedienen aan de verkeerde persoon. Dit is een greep uit de risico’s van de papieren toedieningsregistratie die op dit moment in heel Nederland nog geldt als standaard.

Wij werken op dit moment hard aan de enige oplossing voor dit probleem: de toedieningsregistratie en medicatie-informatie integraal onderdeel maken van het ECD.

Tijdens dit Onsbijtje praten wij je graag bij over onze ontwikkeling op dit gebied en laten we natuurlijk een preview zien van onze app. Daarnaast zijn we benieuwd naar de uitdagingen van jullie organisatie op het gebied van medicatieveiligheid.

 

Ons Klinimetrie

Ons Klinimetrie is een module van Ons Dossier waarin meetinstrumenten op eenvoudige wijze kunnen worden ingevuld. Deze meetinstrumenten, zoals bijvoorbeeld de Barthel Index en de 10 Meter Looptest, zijn door gezondheidswetenschappelijk onderzoek gevalideerd.

De kracht van klinimetrie ligt in het gestructureerd opslaan van data volgens de OpenEHR standaard. Omdat al onze meetinstrumenten voldoen aan deze standaard, kan in de toekomst iedereen bijdragen door zelf meetinstrumenten te maken en deze beschikbaar te stellen voor alle andere gebruikers van klinimetrie.

Tijdens het Onsbijtje laten we jullie graag kennismaken met deze module en gaan we graag met jullie in gesprek over hoe we het beste kunnen samenwerken om nieuwe meetinstrumenten te ontwikkelen en met elkaar te delen.